Firka a gazdasági elképzeléseimről

Közgazdaságtan mindenkinek, és nem mindig a mainstream fajtából. Akinek véleménye van, és szeretné, hogy megvitassuk, a "nemzetgazdasag @ gmail . com" címre küldhet levelet. Fontosnak találom, hogy visszataláljunk a társadalomtudományokhoz, mert a közgáz ennek a fának egy ága. Az egyének viselkedése befolyásol mindent.

Osztás

Share |

Friss topikok

  • Sztifler: @Sztifler: egyébként, jó példa most erre a jelenlegi állapot. felpörgetné a gazdaságot, ha gyengül... (2010.06.13. 20:14) Mentsük meg a devizahiteleseket? Vagy a gazdaságot?
  • CICMÓK: Remek összefoglalás. Remélem olyanok is olvassák akik tanulhatnak belőle. Várom a folytatást. (2010.05.16. 10:40) Olajcégek (2)
  • Sztifler: www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=2&k=4&i=133096 (2010.05.14. 10:44) Ments meg minket, "euró"!
  • mig8 (törölt): @NRG8: A benzin árának csökkentése nem okoz feltétlenül pazarlást. Mert hogyan is pazarolhatnál... (2010.05.05. 00:25) Gáz van a benzinpiacon - Vélemény
  • Sztifler: Köszönjük az írást! Nekem nagyon tetszett, és sok dolgot megtudtam belőle. (2010.04.28. 09:54) Olajcégek (1)

Linkblog

Magyarország = Korruptország… Kicsit ironikusan

2010.03.24. 11:27 Sztifler

Az utóbbi időben napvilágot látott korrupciós botrányok miatt kezdem azt hinni, hogy itt nincs is szükség semmilyen nagy-nagy reformra, ami helyrehozná a gazdaságot.

A BKV ingyen-mentet ad egyeseknek, mások meg fizetik a bérletet, kőkeményen. Közben még be is csúsztatnak egy-két (rengeteg) fölösleges alkalmazottat a cégbe, nem baj, hogy így is veszteséges. Lassan az is kiderül miért volt ilyen drága a 4-es metró. És, úgy gondolom, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa.

Ha ezeket a „zsetonokat” rendesen beruházásra költöttük volna, vagy valami hasonló értelmes dologra, most nem kéne azon gondolkozni, hogy nyerjük vissza pl. elveszett versenyképességünket, 0 pénzből. (A versenyképesség növelése minidig bevételkieséssel jár adócsökkentés szempontból, vagy költségnövekedéssel beruházásszempontból v. technológia átvétele)

Bár, az sem lesz jó, ha minden botrány kiderül, mert akkor új börtönöket kellene építeni, aztán még adóemelés is kellene, hogy ki tudjuk fizetni a sok rabnak az ellátását… sehogysejóez.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország korrupció bkv botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://socialeconomy.blog.hu/api/trackback/id/tr821864712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása